Webshop » Zaden groenten » Tomaten

Tomaten

Tomaten zaai je best in februari maart , eerst is vooral de warmte 20° beter nog 25° nodig om de zaden te laten kiemen, zodra de tomaten gekiemd zijn is de factor licht het belangrijkste, je brengt dan beter de temperatuur wat terug tot 20° overdag ( en als er geen licht is 15°) hoe meer licht hoe beter. En je verlucht de zaailingen of je doet de afdekking weg.

Dunne hoge sprietjes van tomaten zijn immers het gevolg van te hoge temperatuur en te weinig licht.
Derde factor is vocht , je moet zaaien in een vochtige grond , maar geen natte grond. Best bevochtig je eerst je zaaimedium , dan zaai je , dek je dun af met fijn gezeefde grond , je duwt de grond dan aan en beneveld nog even . Dan dek je je zaaibakje af met doorzichtige folie of een andere doorzichtige afdekking afdekking.

Zaaiweetjes: temperatuur 20 - 25°C , diepte dun bedekken max ½ cm - kiemtijd 5 tot 14 dagen tijdstip februari / maart - verspenen zodra de zaailingen 2 blaadjes hebben in een potje - definitief uitplanten in de serre zodra de plantjes 20/25cm zijn vanaf +- 15 april - buiten in de volle grond wachten tot half mei - plantafstand +- 50 cm

Wil je veel en lekkere tomaten dan moet je je tomaten de nodige aandacht geven. Bind ze aan aan een plant stok of een plantkoord voor de nodige ondersteuning . Vergeet ook niet de dieven te verwijderen d.w.z. het verwijderen van scheuten in de bladoksels maar niet de topscheut of kop van de tomatenplant! Zorg ervoor dat je tomaten zelf genoeg zon kunnen krijgen dus verwijder overtollige bladeren stelselmatig die de zon belemmeren.

Weergave
Eenvoudig
Gedetailleerd
Alleen foto's
Lijst
Lijst zonder foto's
Sorteren
Naam
Datum
Prijs Oplopend
Prijs Aflopend