Webshop » Zaden groenten » Vruchtgewassen » 'Fictor' BIO De Bolster (1655)

'Fictor' BIO De Bolster (1655)

ZVRDB1655 'Fictor' BIO De Bolster (1655)Twitter
E-mail
Facebook
LinkedInDonker-oranjerode pompoen met mooie, uniforme vruchten. 'Fictor' is een rankend, 'family-intercross' (=kruising tussen twee verschillende families) pompoenras, dat zeer gewaardeerd wordt vanwege de vruchtmaat, mooie kleur en goede, uniforme houdbaarheid.

• Afzetperiode oktober-januari
• 7-10 dagen vroeger dan 'Uchiki Kuri'
• Planttype: rankend
• Plantdichtheid: 11.000-13.000 /ha
• Teeltduur: 90-100 dagen
• Vruchtgewicht: 1,0-1,2 kg
• Opbrengst: 16-20 T/ha
• Houdbaarheid: 4-5 maanden

Professionele teelt
De pompoenen van De Bolster zijn ontwikkeld voor de biologische akkerbouw. Onze rankende types zijn opvallend uniform in maat en houdbaarheid. Dit planttype heeft de eigenschap dat het perceel snel dichtgroeit, waardoor onkruid onderdrukt wordt. Onze ‘bush’-types zijn bijzonder productief en geven de mogelijkheid om langer mechanisch onkruid te bestrijden.

Zaaien
Zaai pompoenzaad op de vaste, vochtige grondlaag. Deze bevindt zich meestal op een diepte van 3-5 cm. Voor een optimale kieming is het belangrijk dat de bodem op zaaidiepte een temperatuur heeft van minimaal 18°C op het moment van zaaien én de daarop volgende week. Een te koude of te natte grond vertraagt het kiemingsproces waardoor schimmels en bacteriën de kiemende zaden kunnen aantasten. Boven de 22°C verloopt de kieming zeer snel, waardoor deze plantpathogenen minder kans hebben om toe te slaan.

Oogst en bewaring
Zodra de vruchtsteel begint te verkurken en het blad begint af te sterven zijn de vruchten oogstrijp. Voor de beste bewaarbaarheid is het raadzaam om de vruchten na de eerste tekenen van afrijpen zo snel mogelijk te oogsten om eventuele zonnebrandschade te voorkomen. Na oogst kunnen de vruchten het beste bewaard worden op een temperatuur tussen 8°C en 12°C. Het is belangrijk om de pompoenen, tijdens de bewaring, goed te blijven ventileren.


Teelt in vollegrond
voorzaaien: mei                                                
uitplanten: juni                                       
rechtstr. zaaien: juni                                         
oogsten: september-oktober                                                

Overige specificaties
Inhoud kleinverpakking        :       3 gram (voor min. 10 m2)
Aantal zaden per gram        :       3 zaden
Plantafstand        :       140x60 cm
Planthoogte        :       40-60 cm
Standplaats        :       zon-halfschaduw


€ 2,99 € 2,85

Beschikbaar