Webshop » Zaden bloemen » Bloemenmengsels » Eenjarig hoog Bloemenmengsel BIO De Bolster (6100)

Eenjarig hoog Bloemenmengsel BIO De Bolster (6100)

ZBXDB6100 Eenjarig hoog Bloemenmengsel BIO De Bolster (6100)Twitter
E-mail
Facebook
LinkedIn

Bloemenmengsel, hoog bevat overwegend sterke, eenjarige groeiers en bereikt een hoogte van circa 100 cm. Het mengsel mag ruim gezaaid worden en bevat o.a.: grootbloemige lavatera, blauwmaanzaad, dille, saffloer, straalvrucht zegekruid en zonnebloem.
De samenstelling kan enigszins afwijken, afhankelijk van de beschikbaarheid van de diverse bloemen gedurende het verkoopseizoen.

Ter plaatse dun zaaien in april-mei.

Om bij de bloemenmengsels teleurstelling te voorkomen, is het erg belangrijk dat de grond goed voorbereid wordt. Zorg dat het terrein vlak, oppervlakkig bewerkt en onkruidvrij is. Een bloemenmengsel kan niet door een reeds begroeide rand of grasveld gezaaid worden, omdat dat een slechte opkomst geeft; gras en onkruiden zijn immers erg competitief. Zaai het bloemenmengsel oppervlakkig breedwerpig of ondiep op rijtjes in. Wanneer op rijtjes gezaaid wordt, is het gemakkelijker om er af en toe nog wat in te schoffelen en ook op rijtjes staat zo’n mengsel heel mooi. Een ander voordeel van op rijtjes zaaien is dat alle planten genoeg licht krijgen en minder met elkaar in competitie zijn. Optimaal is het wanneer na het zaaien de grond nog even aangedrukt wordt, zodat de zaden goed contact maken met de aarde. Daarna water geven of wachten op een bui.

Bloeiperiode: mei tot september

Overige specificaties
Inhoud kleinverpakking        :       3 gram (voor min. 10 m2)
Plantafstand        :       30x1 cm
Planthoogte        :       80-120 cm
Standplaats        :       zon
Tussen de rijen        :       30 cm€ 4,29 € 4,10

Uitverkocht